Mini kolačići od biskvitnog tijesta pripremaju se brzo i jednostavno, a recept donosi Slatki svijet. Mogu se grickati uz popodnevnu kavicu, ali zbog svoje dekorativnosti lako mogu svoje mjesto pronaći i na tanjuru s blagdanskim kolačićima.
Sastojci
80 g šećera
2 vanilin šećera
100 g maslaca sobne temperature
prstohvat soli
2 jaja
150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
200 ml mlijeka sobne temperature
Priprema
Šećer, vanilin šećer i sol miksajte s maslacem sobne temperature otprilike 2-3 minute. Zatim dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte mlijeko, a zatim i suhe sastojke – brašno i prašak za pecivo. Smjesu još kratko izmiksajte ili promiješajte pjenjačom.
Ako želite da dio kolačića bude tamni, polovicu smjese izlijte u drugu zdjelu pa dodajte 1 žličicu kakaa i 1-2 žličice mlijeka, da vam smjesa ne bude pregusta.
Zenker kalup za mini kuglofe lagano nauljite pa u svaki utor stavite po malo smjese. Kolačiće pecite cca 7 minuta. Ostavite ih kratko da se ohlade u kalupu, a zatim ih pažljivo izvadite. Kalup ponovno napunite smjesom (ne trebate ga više uljiti) i nastavite peći kolačiće.
Ohlađene kolačiće posipajte šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom, kako volite.