-->
Utorak, 7 siječnja, 2025
13.8 C
Zagreb
Pratite nas:

Može i bez brašna: Bobanova torta

Podijeli

Popularna čokoladna torta bez brašna priprema se s džemom od borovnica ili nekog drugog bobičastog voća i prekriva šlagom! Jednostavno, a vrlo ukusno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čokoladni biskvit bez brašna

6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje

1/2 praška za pecivo

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

350 g džema od šumskog voća
400 ml slatkog vrhnja

Priprema

Čokoladu otopite na pari i ostavite sastrane da se malo ohladi. Bjelanjke kratko izmiksajte pa uz postupno dodavanje šećera nastavite miskati dok ne dobijete gusti snijeg. Žutanjke izmiksajte sa otopljenom čokoladom pa dodajte prašak za pecivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjese lagano sjedinite i izlijte u okrugli kalup za pečenje (Ø=28 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom, a stranice namastili. Biskvit pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.

Ohlađeni biskvit premažite pekmezom od šumskog voća i i tučenim slatkim vrhnjem. Prije posluživanja tortu ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se dobro rashladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci