Može i bez brašna: Bobanova torta

slatki svijet

Popularna čokoladna torta bez brašna priprema se s džemom od borovnica ili nekog drugog bobičastog voća i prekriva šlagom! Jednostavno, a vrlo ukusno!

Sastojci

Čokoladni biskvit bez brašna

6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje

1/2 praška za pecivo

Ostalo

350 g džema od šumskog voća
400 ml slatkog vrhnja

Priprema

Čokoladu otopite na pari i ostavite sastrane da se malo ohladi. Bjelanjke kratko izmiksajte pa uz postupno dodavanje šećera nastavite miskati dok ne dobijete gusti snijeg. Žutanjke izmiksajte sa otopljenom čokoladom pa dodajte prašak za pecivo.

Smjese lagano sjedinite i izlijte u okrugli kalup za pečenje (Ø=28 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom, a stranice namastili. Biskvit pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.

Ohlađeni biskvit premažite pekmezom od šumskog voća i i tučenim slatkim vrhnjem. Prije posluživanja tortu ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se dobro rashladi.
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com