Ponedjeljak, 20 siječnja, 2025
-0.6 C
Zagreb
Pratite nas:

Mramorni vijenac

Podijeli

Recept za mramorni vijenac baš onakav kakav su pripremale naše bake! Jednostavan kolač odličnog izgleda i okusa gotov je u tren oka, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

4 jaja
300 g glatkog brašna
300 g šećera
2 vanilin šećera
naribana korica 1 limuna
120 g margarina sobne temperature
1 prašak za pecivo
10 žlica mlijeka
3 žlice ulja
2 žlice kakaa
2 žlice ruma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Margarin izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte žutanjke i limunovu koricu. U smjesu sa žutanjcima, uz stalno miksanje, postupno dodajte mlijeko i ulje. Na kraju lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Dobivenoj smjesi dodajte prethodno pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Odvojite 1/3 smjese i lagano umiješajte kakao i rum. Kakao prosijte kako nebi imali neželjene grudice.

U ovoj fazi, ukoliko želite, u svijetlu smjesu možete dodati i 5 dkg grožđica. U dobro namaščen i pobrašnjen kalup za mramorni kolač stavljajte red žute, red smeđe kreme. Kolač pecite na temperaturi od 180 °C 40-45 minuta. Pečeni i ohlađeni mramorni vijenac možete posipati šećerom u prahu ili ga preliti čokoladnom glazurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Sočan, mirisan i pun okusa: Mramorni kuglof s kavom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Sadržaj članka

Pročitaj više

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci