Site icon narod.hr

Kako napraviti ukusnu tortu bez pečenja i bez puno posla? – Evo recepta!

Foto: slatkisvijet.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagana i kremasta puding torta s mileramom i šumskim voćem brzo se priprema i ne peče se. Recept za ovaj brzi vikend desert donosi Slatki svijet.

Sastojci

Podloga od keksa

350 g čajnog keksa (npr. Petit beurre)
150 maslaca
50 g mliječne čokolade
prstohvat soli
1 vanilin šećer
1 žlica šećera u prahu
10 žlica mlijeka

Puding krema sa šumskim voćem

800 ml mlijeka
4 praška za puding s okusom vanilije
150 g šećera
1 vanilin šećer
450 g zamrznutog šumskog voća
200 g Milerama

Bijela krema

300 ml slatkog vrhnja
200 g Milerama
1 vanilin šećer
1 žlice šećera u prahu

Priprema

Kekse sameljite, a maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri.

Keksima dodajte otopljenu smjesu i sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte. Smjesu od keksa utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom.

Šumsko voće odledite, dobro ocijedite pa izmiksajte u blenderu tako da dobijete pire.

Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Vrući puding pomiješajte s mileramom, a zatim umiješajte i pire od šumskog voća.

Istresite kremu na priremljenu podlogu od keksa pa ostavite tortu neka se ohladi na sobnoj temperaturi.

Za pripremu bijele kreme slatko vrhnje lagano izmiksajte pa pomiješajte s mileramom i šećerima. Vrh torte premažite bijelom kremom pa spremite tortu u hladnjak na 5 sati.

Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version