Kako napraviti ukusnu tortu bez pečenja i bez puno posla? – Evo recepta!

Foto: slatkisvijet.com

Lagana i kremasta puding torta s mileramom i šumskim voćem brzo se priprema i ne peče se. Recept za ovaj brzi vikend desert donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Podloga od keksa

350 g čajnog keksa (npr. Petit beurre)
150 maslaca
50 g mliječne čokolade
prstohvat soli
1 vanilin šećer
1 žlica šećera u prahu
10 žlica mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puding krema sa šumskim voćem

800 ml mlijeka
4 praška za puding s okusom vanilije
150 g šećera
1 vanilin šećer
450 g zamrznutog šumskog voća
200 g Milerama

Bijela krema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

300 ml slatkog vrhnja
200 g Milerama
1 vanilin šećer
1 žlice šećera u prahu

Priprema

Kekse sameljite, a maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keksima dodajte otopljenu smjesu i sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte. Smjesu od keksa utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom.

Šumsko voće odledite, dobro ocijedite pa izmiksajte u blenderu tako da dobijete pire.

Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Vrući puding pomiješajte s mileramom, a zatim umiješajte i pire od šumskog voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istresite kremu na priremljenu podlogu od keksa pa ostavite tortu neka se ohladi na sobnoj temperaturi.

Za pripremu bijele kreme slatko vrhnje lagano izmiksajte pa pomiješajte s mileramom i šećerima. Vrh torte premažite bijelom kremom pa spremite tortu u hladnjak na 5 sati.

Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.