Giotto torta bez pečenja

torta
Foto: Slatki svijet

Giotto torta napokon je tu! Moja verzija… s podlogom od keksa i lješnjaka, laganim kremama s bijelom i mliječnom čokoladom i hrskavim krokantom od lješnjaka. Torta se ne peče, priprema se brzo i jednostavno i jako je ukusna, piše Janette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Podloga od keksa i lješnjaka
200 g mljevenog keksa
60 g lješnjaka
120 g maslaca

Čokoladne kreme s Mascarpone sirom
500 g Mascarpone sira
300 ml slatkog vrhnja
1 paketić šlagfixa
100 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
2 pakiranja Giotto kuglica

Dekoracija
malo šlaga
2 pakiranja Giotto kuglica
krokant od lješnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Medeni čoko kuglof

Priprema

Lješnjake tostirajte, ohladite i sameljite. Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s mljevenim keksima i lješnjacima. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što smjesu stavite u kalup dno namastite maslacem, a rubove kalupa obložite papirom za pečenje.

Za pripremu kreme na pari zasebno otopite obje čokolade – bijelu i mliječnu.

U zdjeli izmiksajte slatko vrhnje uz dodatak šlagfixa. Kada postane dovoljno čvrsto dodajte Mascarpone sir pa sve još kratko izmiksajte. Kremu od šlaga i Mascarpone sira podijelite na dva jednaka dijela pa u svaki dio dodajte čokoladu – u jednu kremu bijelu, a u drugu kremu mliječnu čokoladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje kreme još kratko izmiksajte, tek toliko da se čokolada sjedini s ostatkom kreme.

Dva pakiranja Giotto kuglica sitno nasjeckajte, podijelite na dva dijela i umiješajte u obje kreme.

Na podlogu od keksa i lješnjaka rasporedite svijetlu kremu, a zatim i tamniju kremu. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, da krema očvrsne. Prije posluživanja tortu možete ukrasiti krokantom od lješnjaka, šlagom i Giotto kuglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.