Sezona je višanja, stoga iskoristite ovo slatko-kiselo voće i isprobajte ovaj lagani desert u čaši s višnjama, piškotama i mascarpone sirom koji vam donosi Slatki svijet.
Sastojci
Pirjane višnje
- 1 staklenka kompota od višanja
- 100 g šećera
- 1 žličica cimeta
- 8 žlica likera od višanja
- 1 žlica ruma
Krema od mascarpone sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 1 žlica meda
Ostalo
- 12 piškota
- malo mlijeka i ruma za namakanje piškota
Priprema
Višnje ocijedite, ali sačuvajte malo soka iz kompota (8 žlica).
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocijeđene višnje, šećer, cimet, liker i sok od višanja pirjajte kratko na srednje jakoj vatri tako da se tekućina malo zgusne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Piškote lagano umočite u mješavinu mlijeka i ruma. Umjesto u mlijeko i rum, piškote možete umakati i u sok od višanja.
Mascarpone sir pomiješajte s medom, a zatim umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U čaše za posluživanje slažite piškote pa višnje, zatim ponovo piškote pa višnje. Na kraju po čašama ravnomjerno rasporedite bijelu kremu. Prije nego nanesete bijelu kreme ostavite višnje da se ohlade kako se šlag ne bi otopio.
Desert prije posluživanja dobro ohladite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE