Sastojci
- 1 staklenka kompota od višanja
- 100 g šećera
- 1 žličica cimeta
- 8 žlica likera od višanja
- 1 žlica ruma
- 200 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 1 žlica meda
- 12 piškota
- malo mlijeka i ruma za namakanje piškota
Priprema
Višnje ocijedite, ali sačuvajte malo soka iz kompota (8 žlica).
Ocijeđene višnje, šećer, cimet, liker i sok od višanja pirjajte kratko na srednje jakoj vatri tako da se tekućina malo zgusne.
Piškote lagano umočite u mješavinu mlijeka i ruma. Umjesto u mlijeko i rum, piškote možete umakati i u sok od višanja.
Mascarpone sir pomiješajte s medom, a zatim umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje.
U čaše za posluživanje slažite piškote pa višnje, zatim ponovo piškote pa višnje. Na kraju po čašama ravnomjerno rasporedite bijelu kremu. Prije nego nanesete bijelu kreme ostavite višnje da se ohlade kako se šlag ne bi otopio.
Desert prije posluživanja dobro ohladite.