Site icon narod.hr

Ne zamrzavajte hranu u posudama za sladoled: Evo zašto!

sladoled

Foto: Unsplash

Stručnjaci upozoravaju kako nije dobro zamrzavati hranu u posudama za sladoled. Mnogi to čine iz praktičnih, pa i ekoloških razloga. Žele više puta iskoristiti istu posudu. Nažalost, to i nije najbolje, piše N1. Sabine Hülsmann iz e.V. Verbraucherzentrale Bayern savjetuje da se kutije sladoleda, kutije od jogurta i margarina ne koriste za zamrzavanje hrane. Također, u njima nije dobro pohranjivati vruća, masna jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto ne stavljati hranu u kutije od sladoleda?

“Kutije sladoleda su jednokratna ambalaža, što znači da su namijenjene samo za određenu vrstu hrane i jednokratnu uporabu. Zato nisu prikladni za daljnju uporabu, na primjer za zamrzavanje ili grijanje u mikrovalnoj pećnici”, kaže Hülsmann, specijalizirana savjetnica za hranu i prehranu. Isti slučaj je i s kutijama jogurta i margarina.

Kemikalije mogu prijeći u hranu

“Iz plastične ambalaže koja se koristi u svrhe za koje nije predviđena, kemikalije mogu prijeći u hranu”, kaže Hülsmann.

Treba izbjegavati zamrzavanje ili odmrzavanje u mikrovalnoj pećnici. Jednokratna ambalaža za sladoled nije proizvedena za trajnu uporabu i ponovljeno korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Preporučujemo izbjegavanje daljnje uporabe. Pogotovo nije dobro u takve posude stavljati vruće, masne juhe”, kaže Hülsmann.

Za zamrzavanje hrane trebali bismo koristiti one spremnike koji su proizvedeni i predviđeni za hlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version