Neodoljiv spoj hrskave čokoladne kore, tučenog slatkog vrhnja i jagoda, piše Slatki svijet.
Sastojci
Kora od bjelanjaka
4 bjelanjka
prstohvat soli
200 g kristal šećera
1 žlica limunovog soka
1 žličica gustina
30 g kakaa u prahu
50 g čokolade
Ostalo
200 ml slatkog vrhnja
svježe jagode
komadići čokolade
zenker kalupi za torte
Priprema
Bjelanjke uz dodatak malo izmiksajte u snijeg. Postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se kristalići šećera ne otope. Dodajte limunov sok pa smjesu još kratko izmiksajte. Na kraju dodajte prosijani gustin i kakao te otopljenu i ohlađenu čokoladu.
Na Zenker lim za pečenje stavite masni papir.
Koru od bjelanjaka i čokolade pecite 2 h na temperaturi od 120 °C.
Ohlađenu koru pažljivo premjestite na Zenker rešetku za hlađenje ili tanjur za torte. Kada se Pavlova potpuno ohladi premažite ju tučenim slatkim vrhnjem i dodatno ukrasite čokoladom i jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem. Uživajte!