Neodoljiva čokoladna Pavlova s jagodama i šlagom

Foto: Slatki svijet

Neodoljiv spoj hrskave čokoladne kore, tučenog slatkog vrhnja i jagoda, piše Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci
Kora od bjelanjaka
4 bjelanjka
prstohvat soli
200 g kristal šećera
1 žlica limunovog soka
1 žličica gustina
30 g kakaa u prahu
50 g čokolade
Ostalo
200 ml slatkog vrhnja
svježe jagode
komadići čokolade
zenker kalupi za torte

Priprema
Bjelanjke uz dodatak malo izmiksajte u snijeg. Postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se kristalići šećera ne otope. Dodajte limunov sok pa smjesu još kratko izmiksajte. Na kraju dodajte prosijani gustin i kakao te otopljenu i ohlađenu čokoladu.

Na Zenker lim za pečenje stavite masni papir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koru od bjelanjaka i čokolade pecite 2 h na temperaturi od 120 °C.

Ohlađenu koru pažljivo premjestite na Zenker rešetku za hlađenje ili tanjur za torte. Kada se Pavlova potpuno ohladi premažite ju tučenim slatkim vrhnjem i dodatno ukrasite čokoladom i jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.