Imate li višak bjelanjaka? Odlično! Iskoristite barem jedan za pripremu ovih predivnih, pahuljastih palačinki! Ideju nam je dao Slatki svijet.
Težina recepta:Jednostavno
Sastojci
80 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
malo soli
1 vanilin šećer
150 g tekućeg jogurta
1 žlica otopljenog maslaca
1 bjelanjak
Priprema
Sve sastojke osim bjelanjka stavite u zdjelu pa izmutite pjenjačom tako da dobijete smjesu bez grudica.
Bjelanjake istucite u čvrsti snijeg, a zatim ga lagano umiješajte u pripremljenu smjesu. Ovisno o veličini bjelanjka smjesa može biti malo gušća pa po potrebi dodajte 1-2 žlice mlijeka.
Na tavicu za palačinke stavite malo ulja i dobro ga zagrijte. Zaimačom uzimajte po malo smjese i stavljajte u zagrijanu tavicu. Pecite jednu ili više palačinka od jednom, ovisno koliko mjesta imate u tavici.
Palačinke pecite na laganoj vatri otprilike minutu sa svake strane tako da sredina ne ostane sirova.
Poslužite s jogurtom i malinama ili nekim drugim voćem po vašem izboru!
Tekst se nastavlja ispod oglasa