Omiljena poslastica: Čokoladna à la Sacher torta

Foto: slatkisvijet.com

Omiljena čokoladna poslastica među tortama! Recept nije originalan, ali svakako preporučam da ga isprobate jer ćete dobiti neodoljivu sočnu i ukusnu Sacher tortu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Čokoladni biskvit
6 jaja
180 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica ½ naranče
140 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
100 g glatkog brašna
30 g mljevenih oraha
1 prašak za pecivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladna glazura
150 g mliječne čokolade
150 ml slatkog vrhnja

Ostalo
sok od 2 naranče za vlaženje biskvita
cca 250 g džema ili marmelade od marelice

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac i čokoladu otopite na pari pa ostavite sa strane da se malo ohladi. U zdjeli pjenasto izmiksajte, šećer i vanilin šećer. Dodajte i koricu naranče. Zatim umiješajte otopljenu čokoladu i maslac. Na kraju lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe.

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i čvrsto ih izmiksajte u snijeg, a zatim ih lagano umiješajte u čokoladnu smjesu.

Dno kalupa za torte (26 cm) obložite papirom za pečenje. Biskvit stavite u zagrijanu pećnicu. Najprije ga pecite 20 minuta na 100°C, a zatim pecite još dodatnih 20-tak minuta na 150°C. Pečeni biskvit pažljivo odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta da dobijete tri jednaka biskvita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvite ravnomjerno navlažite sokom od svježe cijeđene naranče. Svaki sloj biskvita premažite džemom od marelica, a na kraju tankim slojem džema premažite i cijelu tortu. Za glazuru čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri. Ostavite sa strane da se malo ohladi, da ne bude prerijetka, a zatim ju prelijte preko torte. Tortu dobro ohladite i poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.