Osvježavajuća baklava s višnjama

Foto: Slatki svijet

Sočna baklava s višnjama desert je koji će oduševiti mnoge, a priprema je zaista brza i jednostavna!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Kore i nadjev
500 g kora za savijače
5 jaja
1 čaša jogurta
2 čaše šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
900 g višanja

Preljev
500 ml vode
500 g šećera
sok od 1 većeg limuna

Priprema

Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta.

Jaja pjenjačom izmutite sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i prašak za pecivo.
Veći lim za pečenje lagano namastite, položite jednu koru i premažite ju s malo pripremljenog nadjeva.

Slažite tako kore i nadjev dok ne potrošite pola od ukupne količine kora i nadjeva.
Zatim ravnomjerno rasporedite višnje. Možete koristiti svježe višnje, u kompotu ili zaleđene pa odmrznute. Važno je samo da ih dobro ocijedite prije nego što ih stavite na kolač.
Preko višanja poredajte ostatak kora i nadjeva.

Baklavu prije pečenja izrežite na željene oblike, pravokutnike ili rombove. Baklavu pecite 20-25 minuta na temperaturi od 170°C, dok ne poprimi lijepu smeđu boju.
Pred kraj pečenja zakuhajte vodu sa šećerom i limunovim sokom. Vruću baklavu prelijte vrućim sirupom.

Baklavu ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite se!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com