Site icon narod.hr

Osvježavajući ljetni desert: Lagana mousse torta s malinama!

Foto: slatkisvijet.com

Osvježavajuća ljetna torta s laganom, pjenastom kremom od malina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Biskvit:
Mousse krema od malina:

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Žutanjke pjenasto istucite sa šećerom pa dodajte aromu vanilije, limunovu koricu, mlijeko i ulje. Smjesi od žutanjaka naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka te brašno pomiješano s praškom pecivo i sve lagano sjedinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite 30-40 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka biskvita.

Za pripremu kreme maline, zajedno sa šećerom izmiješajte štapnim mikserom ili u blenderu. Želatinu prema uputama na pakiranju namočite u vodi, ostavite da nabubri pa otopite na laganoj vatri.

Otopljenu želatinu pomiješajte s pireom od malina. Ako ne volite koštice, pire od malina procijedite kroz sitno cjedilo prije nego što umiješate želatinu. Ja ih nisam micala jer mi ne smetaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slatko vrhnje istucite u mekani šlag pa sjedinite s jogurtom i pireom od malina.

Svaki biskvit navlažite s malo mlijeka pa premažite s 1/3 kreme od malina. Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit, a rub kalupa obavezno obložite masnim papirom.

Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem ili drugačije prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version