Foto: slatkisvijet.com

Osvježavajuća ljetna torta s laganom, pjenastom kremom od malina!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Biskvit:
  • 6 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 120 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 250 g šećera
  • naribana korica 1 limuna
  • 1 žlica arome vanilije
Mousse krema od malina:
  • 500 g malina
  • 200 g šećera
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 2 x 10 g želatine u prahu
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Žutanjke pjenasto istucite sa šećerom pa dodajte aromu vanilije, limunovu koricu, mlijeko i ulje. Smjesi od žutanjaka naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka te brašno pomiješano s praškom pecivo i sve lagano sjedinite.

Smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite 30-40 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka biskvita.

Za pripremu kreme maline, zajedno sa šećerom izmiješajte štapnim mikserom ili u blenderu. Želatinu prema uputama na pakiranju namočite u vodi, ostavite da nabubri pa otopite na laganoj vatri.

Otopljenu želatinu pomiješajte s pireom od malina. Ako ne volite koštice, pire od malina procijedite kroz sitno cjedilo prije nego što umiješate želatinu. Ja ih nisam micala jer mi ne smetaju.

Slatko vrhnje istucite u mekani šlag pa sjedinite s jogurtom i pireom od malina.

Svaki biskvit navlažite s malo mlijeka pa premažite s 1/3 kreme od malina. Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit, a rub kalupa obavezno obložite masnim papirom.

Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem ili drugačije prema želji.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com