Pijane banane s rumom

rumom
Foto: Slatki svijet

Banane pirjane s rumom, medom, maslacem i grožđicama! Jednostavan desert koji se brzo priprema razveselit će vaše ukućane ili veselo društvo, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

2 žlice maslaca
1 žlica meda
2 žlice grožđica
1 veća banana
5 žlica ruma ili likera od kokosa
sladoled od vanilije
čokoladni preljev

Priprema

Maslac i med otopite na laganoj vatri pa dodajte grožđice i na kolutiće narezane banane.
Pirjajte banane i grožđice otprilike minutu pa dodajte rum. Količinu ruma prilagodite sebi, ovisno koliko jako želite da banane budu “pijane”!
Pirjajte banane još kratko vrijeme da potpuno omekšaju.
Tople banane poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije i čokoladnim preljevom!

Slatki savjet

Ovaj desert prikladan je i za djecu, samo izbacite alkohol. U tom slučaju možete dodati malo vode i arome vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.