Site icon narod.hr

Pinca – pripremite i vi tradicionalnu uskrsnu pogaču za blagdanski stol

Foto: slatkisvijet.com

Pinca ili slatki kruh tradicijska je uskrsna pogača, nezaobilazan dio uskrsnog stola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite ju i vi za blagdanski obiteljski stol, prema receptu Slatkog svijeta.

Sastojci

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac otopite na laganoj vatri pa ostavite da se ohladi. Jaje i žutanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin-šećerom.

U veću zdjelu stavite brašno pa dodajte ostale sastojke – pripremljeni kvasac, otopljeni maslac, razmućena jaja, kiselo vrhnje, grožđice, rum, sok od naranče te naribanu koricu limuna i naranče.

Spiralnim nastavcima za miješanje umijesite glatko tijesto. Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite najmanje sat vremena na toplome mjestu da se diže. Kada je tijesto udvostručilo volumen premijesite ga i ostavite neka se još jednom digne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada tijesto ponovo dobije na volumenu podijelite ga na dva jednaka dijela, oblikujte kugle i stavite ih na lim koji ste prekrili papirom za pečenje. Pince prekrijte kuhinjskom krpom i
ostavite da se dižu još pola sata.

Prije pečenja pince razrežite na vrhu u obliku križića te premažite jajetom koje ste razmutili s malo mlijeka. Pecite ih 30 minuta na temperaturi od 180° C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version