Prava proljetna i lagana jogurt tortica!

Foto: slatkisvijet.com

Lagani biskvit s aromom limuna, tanki sloj pekmeza te fina krema od jogurta i krem sira… Isprobajte tortu koja će vas osvojiti na prvu, obećava Slatki svijet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

3 jaja
60 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
50 g šećera
2 vanilin šećera
1 limun šećer
2 žlice ulja

Krema od jogurta i sira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 čaše (400 g) tekućeg jogurta
200 g krem sira
500 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
1 želatina u prahu (10 g)

Ostalo:

pekmez od jagoda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Bjelanjke izmiskajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerima i uljem. Dodajte bjelanjke, a zatim lagano umiješajte i brašno te prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Pečeni biskvit ostavite neka se ohladi u kalupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni biskvit premažite tankim slojem pekmeza od jagoda, a zatim nanesite kremu.

Za pripremu kreme želatinu namočite u hladnoj vodi, a kada nabubri otopite ju na laganoj vatri. Mlijeko malo ugrijte pa pomiješajte s otopljenom želatinom.

U zdjeli izmiješajte jogurt i krem sir pa dodajte mlijeko. Dodajte i slatko vrhnje pa sve zajedno izmiksajte. Kremu izlijte na tortu pa spremite tortu u hladnjak na nekoliko sati da krema očvrsne.

Ukoliko ste u prilici tortu možete ukrasiti jestivim proljetnim, cvijećem. Torta sa fotografije ukrašena je maslačkom, tratinčicama, jaglacima, ljubičicama i čestoslavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOMENA: Berite čisto i zdravo cvijeće koje nije izjedeno, ono koje raste daleko od prometnica ili tvornica i nije onečišćeno pesticidima. Prije nego što cvijeće posložite po torti malo ga protresite kako bi svi neželjeni stanovnici izišli van, a po potrebi cvijeće operite u hladnoj vodi i posušite papirnatim ručnicima. Prije nego što cvijeće stavite na tortu informirajte se jeli jestivo ili nije.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.