Site icon narod.hr

Pravi užitak za nepce: Kinder Country torta!

Foto: slatkisvijet.com

Jednostavna torta bez pečenja inspirirana popularnom Kinder Country čokoladicom! Niste ju još isprobali? Ne čekajte vikend, toliko je jednostavna da ju možete pripremiti već danas. Hrskava podloga od ekspandiranih pahuljica i čokolade, upotpunjena laganom bijelom kremom pravi je užitak za nepce!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Podloga od pahuljica
Bijela krema
Priprema

Čokoladu i kokosovo ulje otopite na pari pa pomiješajte s ekspandiranim pahuljicama i medom. Možete koristiti pirove, rižine pa čak i quinoa pahuljice, ovisno koje volite.

Dno kalupa za torte promjera 20 cm prekrijte masnim papirom. Pripremljenu smjesu istresite u kalup, pahuljice lijepo poravnajte i spremite ih u hladnjak na 10-15 minuta da se čokolada ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu kreme slatkom vrhnju dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i krem fix (šlag fix) te miksajte dok ne dobijete mekano tučeni šlag. Zatim dodajte ostale sastojke – mascarpone sir, mileram i med. Kremu još kratko izmiksajte, do željene gustoće. Kremu rasporedite preko čokoladnih pahuljica, lijepo ju poravnajte. Tortu spremite u hladnjak na par sati kako bi se krema dobro stisnula.

Tortu prije posluživanja stavite da odstoji na sobnoj temperaturi 5-10 minuta kako bi se čokoladna podloga s pahuljicama lakše rezala.

Dobar tek! 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version