Jednostavna torta bez pečenja inspirirana popularnom Kinder Country čokoladicom! Niste ju još isprobali? Ne čekajte vikend, toliko je jednostavna da ju možete pripremiti već danas. Hrskava podloga od ekspandiranih pahuljica i čokolade, upotpunjena laganom bijelom kremom pravi je užitak za nepce!
Recept donosi Slatki svijet.
- 165 g mliječne čokolade
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žlica tekućeg meda
- 125 g ekspandiranih pahuljica
- 200 ml slatkog vrhnja
- 40 g šećera u prahu
- 2 paketića vanilin šećera
- 2 paketića šlag fixa
- 200 g milerama
- 250 mascarpone sira
- 1 žlica tekućeg meda
Čokoladu i kokosovo ulje otopite na pari pa pomiješajte s ekspandiranim pahuljicama i medom. Možete koristiti pirove, rižine pa čak i quinoa pahuljice, ovisno koje volite.
Dno kalupa za torte promjera 20 cm prekrijte masnim papirom. Pripremljenu smjesu istresite u kalup, pahuljice lijepo poravnajte i spremite ih u hladnjak na 10-15 minuta da se čokolada ohladi.
Za pripremu kreme slatkom vrhnju dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i krem fix (šlag fix) te miksajte dok ne dobijete mekano tučeni šlag. Zatim dodajte ostale sastojke – mascarpone sir, mileram i med. Kremu još kratko izmiksajte, do željene gustoće. Kremu rasporedite preko čokoladnih pahuljica, lijepo ju poravnajte. Tortu spremite u hladnjak na par sati kako bi se krema dobro stisnula.
Tortu prije posluživanja stavite da odstoji na sobnoj temperaturi 5-10 minuta kako bi se čokoladna podloga s pahuljicama lakše rezala.
Dobar tek! 🙂
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.