Pravi užitak za nepce: Kinder Country torta!

Foto: slatkisvijet.com

Jednostavna torta bez pečenja inspirirana popularnom Kinder Country čokoladicom! Niste ju još isprobali? Ne čekajte vikend, toliko je jednostavna da ju možete pripremiti već danas. Hrskava podloga od ekspandiranih pahuljica i čokolade, upotpunjena laganom bijelom kremom pravi je užitak za nepce!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Podloga od pahuljica
  • 165 g mliječne čokolade
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica tekućeg meda
  • 125 g ekspandiranih pahuljica
Bijela krema
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 40 g šećera u prahu
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 2 paketića šlag fixa
  • 200 g milerama
  • 250 mascarpone sira
  • 1 žlica tekućeg meda
Priprema

Čokoladu i kokosovo ulje otopite na pari pa pomiješajte s ekspandiranim pahuljicama i medom. Možete koristiti pirove, rižine pa čak i quinoa pahuljice, ovisno koje volite.

Dno kalupa za torte promjera 20 cm prekrijte masnim papirom. Pripremljenu smjesu istresite u kalup, pahuljice lijepo poravnajte i spremite ih u hladnjak na 10-15 minuta da se čokolada ohladi.

Za pripremu kreme slatkom vrhnju dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i krem fix (šlag fix) te miksajte dok ne dobijete mekano tučeni šlag. Zatim dodajte ostale sastojke – mascarpone sir, mileram i med. Kremu još kratko izmiksajte, do željene gustoće. Kremu rasporedite preko čokoladnih pahuljica, lijepo ju poravnajte. Tortu spremite u hladnjak na par sati kako bi se krema dobro stisnula.

Tortu prije posluživanja stavite da odstoji na sobnoj temperaturi 5-10 minuta kako bi se čokoladna podloga s pahuljicama lakše rezala.

Dobar tek! 🙂

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr