Site icon narod.hr

Probajte ukusan kolač od griza, oraha i višanja sa sočnom čokoladnom glazurom

Foto: slatkisvijet.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idealna poslastica uz šalicu omiljenog, toplog napitka, zato svakako isprobajte ovu sočnu i ukusnu kombinaciju griza, oraha i višanja. Ukusan recept prenosimo sa portala Slatki svijet.

Smjesa za kolač
Čokoladna glazura

Priprema
Bjelanjcima dodajte malo soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom i malo ulja pa dodajte ostatak ulja i mlijeko. Dodajte naribanu limunovu koricu, griz, brašno, mljevene orahe, cimet i prašak za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Višnje pomiješajte s 1 ravnom žlicom brašna pa i njih umiješajte u smjesu. Smjesu izlijte u duguljasti kalup kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite otprilike 35 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Pečeni kolač ostavite neka se hladi 10 minuta u kalupu, a zatim ga pažljivo premjestite na rešetku za hlađenje.

Ohlađeni kolač premažite čokoladnom glazurom pa ukrasite višnjama i naribanom čokoladom. Za pripremu glazure čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri pa ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version