Neodoljivo: Kremasta savijača s vanilijom i šumskim voćem!

Foto: slatkisvijet.com

Kako joj odoliti?! Savršeno kremasta savijača osim s pudingom od vanilije punjena i šumskim voćem! Recept kojeg morate imati i isprobati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Nadjev od griza:
3 jaja
5 žlica šećera
1 čaša tekućeg jogurta
1 čaša ulja
1 čaša griza
1 prašak za pecivo
Nadjev od pudinga:
3 praška za puding s okusom vanilije
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 l mlijeka
Ostalo
500 g kora za savijaču
400 g šumskog voća (svježeg ili zamrznutog)
Preljev:
1 čaša kiselog vrhnja
1 vanilin šećer

Priprema

Jaja izmutite sa šećerom pa pomiješajte s jogurtom, uljem, grizom i praškom za pecivo. Ostavite smjesu sastrane pa skuhajte pudinge u mlijeku s dodatkom šećera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kore raspodijelite tako da imate za četiri savijače. Npr. ukoliko ih je u pakiranju 12, podijelite ih na 4 dijela tako da za svaku savijaču imate po 3 kore.

Prvu koru premažite s malo nadjeva od griza pa prekrijte drugom korom. Drugu koru također premažite s malo nadjeva od griza i prekrijte trećom korom. Treću koru premažite ¼ kuhanog pudinga. Uz jedan rub savijače raporedite dio šumskog voća. Ukoliko koristite zamrznuto šumsko voće nemorate ga odlediti, Jednostavno ga zamrznuto posložite preko pudinga.

Kraj na kojem je šumsko voće počnite motati prema unutra tako da dobijete roladu. Isti postupak ponovite s ostatkom kora, nadjeva, pudinga i šumskog voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savijače posložite jednu do druge u kalup za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom. Kiselo vrhnje pomiješajte s vanilin šećerom pa premažite njime savijače.

Savijače pecite 20-25 minuta na 180°C.

Pečene savijače malo ohladite, posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.