Slatki svijet donosi brz, jednostavan i zdrav recept – Zdravi drobljenac s breskvama i jabukama. Piše Renata Mavrić.
> Zapečene tortilje sa sirom i breskvama
Sastojci:
Voćni sloj
- 2 jabuke, oguljene
- 4 breskve
- 1 žličica cimeta
Mrvičasti sloj
- 1 šalica sitnih zobenih pahuljica
- 3 žlice kokosovog ulja, krutog
- 2 žlice smeđeg šećera
Priprema:
Breskve i jabuke narežite na veće komadiće i pomiješajte s cimetom. Prebacite u posudu za pečenje. Pomiješajte zobene pahuljice, ulje i šećer i pospite mrvice na vrh voćnog sloja. Pecite drobljenac u pećnici na 200°C 30 minuta dok mrvice ne dobiju zlatnu boju. Poslužite drobljenac topao.
Savjet: Uz njega možete poslužiti zdravi sladoled. Sladoled napravite mikasajući 3 smrznute banane s malo punomasnog kokosovog mlijeka u kremastu teksturu omiljene ljetne poslastice.
Zdravi drobljenac s breskvama i jabukama je topao, mirisni voćni “crumble” kolač, savršeni niskokaloričan desert. Uživajte!