Site icon narod.hr

Šarlota s breskvama – kolač koji se ne peče

Slatki svijet

Osvježavajuć kolač s jogurtom i breskvama idealan je slatki zalogaj za sve koji vole lagane deserte bez pečenja, donosi Slatki svijet!
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
  • 1 veliki paket piškota (48 kom)
  • breskve iz kompota (5 polovica)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 želatina u prahu (10 g)
Priprema

Piškote kratko umočite u mlijeko, a zatim ih posložite uz rub i na dno duguljastog kalupa za kolače (10×30 cm).

Prije nego što počnete slagati piškote, unutrašnjost kalupa obložite prianjajućom folijom. Tako ćete kasnije kolač jednostavno moći preokrenuti na tanjur za posluživanje.

Kada kalup popunite piškotama pripremite nadjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Breskve ocijedite i narežite na kockice.

Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i otopite na laganoj vatri.

Slatko vrhnje izmiksajte tako da dobijete mekani šlag. Jogurt pomiješajte sa šećerom pa uz pomoć pjenjače izmutite s otopljenom želatinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje, a zatim i breskve.

Nadjevom ispunite prazan prostor kalupa. Na vrh kolača posložite cijele piškote koje također samo malo umočite u mlijeko. Piškote koje slažete na vrh kasnije će biti dno kolača.

Kolač spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim ga pažljivo preokrenite na podlogu za kolač i poslužite se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version