Šarlota s breskvama – kolač koji se ne peče

Slatki svijet
Osvježavajuć kolač s jogurtom i breskvama idealan je slatki zalogaj za sve koji vole lagane deserte bez pečenja, donosi Slatki svijet!
 

Sastojci
  • 1 veliki paket piškota (48 kom)
  • breskve iz kompota (5 polovica)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 želatina u prahu (10 g)
Priprema

Piškote kratko umočite u mlijeko, a zatim ih posložite uz rub i na dno duguljastog kalupa za kolače (10×30 cm).

Prije nego što počnete slagati piškote, unutrašnjost kalupa obložite prianjajućom folijom. Tako ćete kasnije kolač jednostavno moći preokrenuti na tanjur za posluživanje.

Kada kalup popunite piškotama pripremite nadjev.

Breskve ocijedite i narežite na kockice.

Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i otopite na laganoj vatri.

Slatko vrhnje izmiksajte tako da dobijete mekani šlag. Jogurt pomiješajte sa šećerom pa uz pomoć pjenjače izmutite s otopljenom želatinom.

Umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje, a zatim i breskve.

Nadjevom ispunite prazan prostor kalupa. Na vrh kolača posložite cijele piškote koje također samo malo umočite u mlijeko. Piškote koje slažete na vrh kasnije će biti dno kolača.

Kolač spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim ga pažljivo preokrenite na podlogu za kolač i poslužite se.

Izvor: narod.hr
Photo: slatkisvijet.com