- 1 veliki paket piškota (48 kom)
- breskve iz kompota (5 polovica)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g tekućeg jogurta
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 želatina u prahu (10 g)
Piškote kratko umočite u mlijeko, a zatim ih posložite uz rub i na dno duguljastog kalupa za kolače (10×30 cm).
Prije nego što počnete slagati piškote, unutrašnjost kalupa obložite prianjajućom folijom. Tako ćete kasnije kolač jednostavno moći preokrenuti na tanjur za posluživanje.
Kada kalup popunite piškotama pripremite nadjev.
Breskve ocijedite i narežite na kockice.
Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i otopite na laganoj vatri.
Slatko vrhnje izmiksajte tako da dobijete mekani šlag. Jogurt pomiješajte sa šećerom pa uz pomoć pjenjače izmutite s otopljenom želatinom.
Umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje, a zatim i breskve.
Nadjevom ispunite prazan prostor kalupa. Na vrh kolača posložite cijele piškote koje također samo malo umočite u mlijeko. Piškote koje slažete na vrh kasnije će biti dno kolača.
Kolač spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim ga pažljivo preokrenite na podlogu za kolač i poslužite se.
Izvor: narod.hr
Photo: slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.