Savršene pisanice: Kako izbijeliti jaja?

Foto: slatkisvijet.com

Boje za jaja bolje se primaju na svjetlijoj ljusci! Provjerite jednostavnu metodu kojom ćete za tren dobiti svijetla jaja s bijelom ljuskom, savjetuje Slatki svijet.

Po neki put pisanice ne ispadnu onako lijepe kako smo zamislili, osobito ako jaja bojamo prirodnim bojama! U tom slučaju najbolje je jaja prethodno izbijeliti!

Jaja koja želite izbijeliti kuhajte u slanoj vodi pomiješanoj s octom (omjer 1:1). Tijekom kuhanja voda će se jako pjeniti, a vidjet ćete i kako ljuska postaje sve svjetlija.

Kuhana jaja stavite u hladnu vodu i lagano istrljajte grubom stranom spužvice za pranje posuđa. I to je to! Dalje jaja ukrašavajte kako želite – prirodnim ili kupovnim bojama za jaja, decuopage tehnikom, jestivim flomasterima za pisanice…

Ako jaja planirate obojati prirodnim ili kupovnim bojama stavite ih u vruću otopinu boje i ostavite neka odstoji dok ne dobijete željenu nijansu pisanica. Za lijepi sjaj pisanica obojana jaja premažite komadićem slanine ili s malo vate koju ste namočili u suncokretovo ulje.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com