Šnenokle, paradižot, žličnjaci… mnogo je naziva za ovu ukusnu, starinsku slasticu! Dobro rashlađeni žličnjaci odličan su izbor kao lagani desert, piše Jannette Razum na Slatkom svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci za šnenokle
- 1 l mlijeka,
- 4 jaja,
- 100 g šećera,
- 2 vanilin šećera
- 40 g. gustina
Priprema
Bjelancima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.
Mlijeko stavite u dublji lonac i pustite neka se zagrije do vrenja dok miksate bjelanjke. U vrelo mlijeko žlicom dodajte po malo bjelanjaka. Žličnjake kuhajte na laganoj vatri otprilike minutu, a zatim ih šupljačom izvadite u tanjur.
Žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Ulijte smjesu u mlijeko u kojem su se kuhali žličnjaci pa kratko prokuhajte stalno miješajući dok ne dobijete lijepu kremu. Mlijeko po potrebi procijedite prije nego što ulijete smjesu od žutanjaka.
U duboke tanjure ili zdjelice ravnomjerno rasporedite kremu i šnenokle te ih dobro rashadite prije posluživanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE