Šnenokle, paradižot, žličnjaci… mnogo je naziva za ovu ukusnu, starinsku slasticu! Dobro rashlađeni žličnjaci odličan su izbor kao lagani desert, piše Jannette Razum na Slatkom svijetu.
Sastojci za šnenokle
- 1 l mlijeka,
- 4 jaja,
- 100 g šećera,
- 2 vanilin šećera
- 40 g. gustina
Priprema
Bjelancima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.
Mlijeko stavite u dublji lonac i pustite neka se zagrije do vrenja dok miksate bjelanjke. U vrelo mlijeko žlicom dodajte po malo bjelanjaka. Žličnjake kuhajte na laganoj vatri otprilike minutu, a zatim ih šupljačom izvadite u tanjur.
Žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Ulijte smjesu u mlijeko u kojem su se kuhali žličnjaci pa kratko prokuhajte stalno miješajući dok ne dobijete lijepu kremu. Mlijeko po potrebi procijedite prije nego što ulijete smjesu od žutanjaka.
U duboke tanjure ili zdjelice ravnomjerno rasporedite kremu i šnenokle te ih dobro rashadite prije posluživanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE