- 200 glatkog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 200 ml vruće vode
- 200 g šećera
- ½ praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 6 jaja
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 g Nutelle
- 500 g Mascarpone sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- 250 g mljevenih lješnjaka
Lješnjake tostirajte, ohladite pa sameljite.
Kakao pomiješajte s vrućom vodom i ostavite sa strane. Kada se smjesa ohladi umiješajte žutanjke, a zatim brašno, prašak za pecivo i šećer.
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli, izmiksajte ih u čvrsti snijeg pa lagano umiješajte u već pripremljenu smjesu. Biskvitnu smjesu izlijte pravokutni kalup za torte s rastezljivim obručem i pecite 25-30 minuta na 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Za pripremu čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s Nutellom i mascarpone sirom sobne temperature. Umiješajte i mljevene lješnjake. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag te ga lagano umiješajte u pripremljenu kremu.
Kada se biskvit ohladi uklonite obruč od kalupa pa prerežite biskvit nožem za torte i kolače. Gornji dio biskvita stavite sa strane, vratite na kalup obruč pa premažite biskvit polovicom kreme.