Ako ste u potrazi za finim i sočnim kolačem bez jaja i mlijeka isprobajte ovaj jednostavan recept kojeg donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
150 g badema
160 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
120 g smeđeg šećera
250 ml soka od naranče
1 korica naranče
80 ml suncokretovog ulja
prstohvat soli
Priprema
Bademe tostirajte, ohladite i sameljite.
U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke – mljevene bademe, glatko brašno, prašak za pecivo, smeđi šećer i sol. Dodajte naribanu koricu i svježe cijeđeni sok od naranče i ulje.
Dobro izmiješajte sve sastojke. Pripremljenu smjesu izlijte u manji kalup za pečenje (cca 20×25 cm). Kalup prije pečenja obavezno namastite i pobrašnite ili obložite masnim papirom.
Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 170°C. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite se! Dobar tek! 🙂
Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.