Tapioka kaša s dodatkom kokosa i jagoda dobra je ideja za doručak, pogotovo ako vam ujutro paše nešto jednostavno i lagano! Tapioka kaša priprema se relativno brzo, a dobro rashlađena može poslužiti i kao ukusan, zdraviji desert, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
- Tapioka kaša s kokosom
- 50 g TIPIAK tapioka perlica
- 50 g kokos mrvica
- 700 ml mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 2 žlice javorovog sirupa
Ostalo
- 400 g svježih jagoda
- 2 žlice javorovog sirupa
Priprema
TIPIAK tapioka perlice i kokos mrvice stavite u manji lonac, dodajte mlijeko i ostavite sve da odstoji sat vremena kako bi omekšalo. Mahunu vanilije razrežite po sredini te sastružite sjemenke i ubacite i u lonac s mlijekom. Tapioka perlice i kokos kuhajte na laganoj vatri otprilike 10 minuta dok ne dobijete gustu i ljepljivu kašu, poput pudinga. Kašu od tapioke malo rashladite te zasladite javorovim sirupom.
Jagode operite, očistite i pomiješajte s javorovim sirupom. U čaše ravnomjerno rasporedite jagode, a preko njih malo rashlađen tapioka puding. Tapioka kašu ostavite da se ohladi do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim ju spremite u hladnjak na nekoliko sati jer je ukusnija kad je hladna.