Site icon narod.hr

Toplo-hladno čudo: Crumble s borovnicama i javorovim sirupom spreman za čas

crumble

Slatki svijet

Mrvičasti desert koji okusom podsjeća na voćnu pitu priprema se jednostavno i brzo! Možete ga pripremati s raznim voćem, svježim ili zaleđenim tako da je idealan za svako doba godine. Recept vam donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

70 g zobenih pahuljica
30 g heljdinog brašna
50 g maslaca
3 žlice Maple Joe javorovog sirupa
+
150 g borovnica
2 žlice Maple Joe javorovog sirupa

Priprema

Zobene pahuljice i heljdino brašno pomiješajte u zdjeli. Dodajte na kockice narezan hladni maslac i pomiješajte ga prstima sa suhim sastojcima tako da dobijete mrvičastu smjesu. Na kraju dodajte javorov sirup i žlicom promiješajte smjesu.

Borovnice pomiješajte s javorovim sirupom i rasporedite na dno manjeg kalupa. Ja sam koristila glinenu posude za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko borovnica istresite mrvičastu smjesu od brašna i zobenih pahuljica. Crumble pecite otprilike 25 minuta, dok ne poprimi lijepu smeđu boju.

Poslužite ga toplog. Najukusniji je s kuglicom sladoleda od vanilije! 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version