Mrvičasti desert koji okusom podsjeća na voćnu pitu priprema se jednostavno i brzo! Možete ga pripremati s raznim voćem, svježim ili zaleđenim tako da je idealan za svako doba godine. Recept vam donosi Slatki svijet.
Sastojci
70 g zobenih pahuljica
30 g heljdinog brašna
50 g maslaca
3 žlice Maple Joe javorovog sirupa
+
150 g borovnica
2 žlice Maple Joe javorovog sirupa
Priprema
Zobene pahuljice i heljdino brašno pomiješajte u zdjeli. Dodajte na kockice narezan hladni maslac i pomiješajte ga prstima sa suhim sastojcima tako da dobijete mrvičastu smjesu. Na kraju dodajte javorov sirup i žlicom promiješajte smjesu.
Borovnice pomiješajte s javorovim sirupom i rasporedite na dno manjeg kalupa. Ja sam koristila glinenu posude za pečenje.
Preko borovnica istresite mrvičastu smjesu od brašna i zobenih pahuljica. Crumble pecite otprilike 25 minuta, dok ne poprimi lijepu smeđu boju.
Poslužite ga toplog. Najukusniji je s kuglicom sladoleda od vanilije! 🙂