Hrvatska protiv Grčke za brončanu medalju

epa10046657 Luka Bukic of Croatia (R) in action against Felipe Perrone Rocha of Spain during the Men's water polo semi final match Spain vs Croatia at the 19th FINA World Aquatics Championships in Hajos Alfred National Sports Swimming Pool in Budapest, Hungary, 01 July 2022. EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Hrvatska vaterpolska reprezentacija od 14.30 sati igra protiv Grčke utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu od 20 sati igraju Italija i Španjolska.

Barakude se s Grčkom započele Svjetsko prvenstvo, u prvom kolu odigrali su 8:8 s današnjim protivnicima.

Izbornik Ivica Tucak imat će na raspolaganju i Rina Burića koji je odradio kaznu zabrane igranje u tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja znam što znači bronca i kada izgubite utakmicu za prolazak u finale, te kada vam se “uzme” srebro, to je najtužniji momenat. Bronca je dakle strašno, strašno bitna i sve što imamo, dat ćemo od sebe da to i osvojimo. Vjerujem u svoju momčad, u momke i vjerujem da ćemo uspjeti u svojem naumu, rekao je Tucak uoči utakmice.

Grčka je bitno oslabljena jer im je ozlijeđen prvi vratar Emmanouil Zerdevas, ali i igrač Alexandros Papanastasiou.

Ovo će biti peta utakmica Hrvatske i Grčke na svjetskim prvenstvima, a Grci imaju dvije pobjede, Hrvatska jednu, a dvoboj na početku ovog SP-a završio je remijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno su ove dvije reprezentacije odigrale 55 susreta, Hrvatska ima 38 pobjeda, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.