U Beču je danas otvorena prva kavana za alergičare, u kojoj se nude posebno pripremljena jela i napitci, a vlasnica je posebno motivirana za takvu vrstu usluga jer je sama alergičarka.
Vlasnica kavane Margret Rothaug alergična je na gluten i smatra da su alergičari često izloženi osudama i omalovažavanju. Na ideju o otvaranju kavane došla je zajedno sa svojom kćeri, koja je tu temu obradila u diplomskom radu. Njih dvije zajedno prave i sve torte i kolače.
Slatkiši u ponudi kavane pripremljeni su od svježih sastojaka, 80 posto ih je iz biološke proizvodnje, a pritom se ne koriste konzervansi ni umjetne arome.
Kavana nudi i vino bez histamina i pivo bez glutena.
“Kavana za alergičare” unatoč svome imenu i ponudi već prvog dana privukla je šaroliku publiku, među kojom su bili i brojni ljudi koji ne pate od alergije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/h
Photo: facebook
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.