Ukusan i jednostavan: Puding kolač s jabukama i borovnicama

Foto: Slatki svijet

Provjeren recept za već nebrojeno puta isprobanu kombinaciju prhkog tijesta s jabukama i pudingom od vanilije sada dolazi u malo novijem ruhu s dodatkom borovnica. Jako je ukusan i jednostavan za pripremu, piše Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Prhko tijesto
125 g maslaca sobne temperature
140 g šećera
1 paketić vanilin šećera
250 g glatkog brašna
2 jaja
½ paketića praška za pecivo

Voćni nadjev
400 g očišćenih jabuka
1 paketić vanilin šećera
2 žlice maslaca
200 g borovnica (svježih ili zamrznutih)

Krema od pudinga
500 ml mlijeka
1 paket puding od vanilije
4 žlice šećera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrvičasti posip
100 g glatkog brašna
100 g hadnog maslaca
100 g šećera

Priprema

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa sve još jednom dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Kalup za pečenje (cca 25×25 cm) namastite i lagano pobrašnite. Pripremljeno tijesto stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte.

Za pripremu nadjeva jabuke očistite i narežite na manje kocke. Izrezane jabuke stavite u lonac, dodajte vanilin šećer i maslac, a zatim ih pirjajte na laganoj vatri da omekšaju odnosno dok tekućina ne ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako pripremljene jabuke rasporedite preko tijesta, a preko jabuka rasporedite borovnice. Ako koristite zaleđene pomiješajte ih s jednom žličicom gustina. Voće prelijte kuhanim pudingom od vanilije. Puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko jabuka i borovnica.

Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga, a po želji po vrhu možete staviti još malo borovnica. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Pečeni kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.