Za sve ljubitelje marcipana i one koji će to postati nakon ovog recepta. Ove divne kuglice s aromom badema, obavijene krokantom od lješnjaka, te slatkim iznenađenjem u unutrašnjosti donosi za vas Slatki svijet.
Sastojci
Smjesa za kuglice
- 200 g marcipana
- 100 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
- 30 g suhih brusnica
- 3 kapi arome gorkog badema
Ostalo
- bijela čokolada
- krokant lješnjaka
Priprema
Marcipan razmrvite u zdjelu pa dodajte aromu badema, šećer u prahu i bjelanjak. Smjesu dobro izmiksajte pa umiješajte sitno nasjeckane brusnice ili kandirane trešnje.
Uzimajte komadiće tijesta, u sredinu stavite 1/2 kockice bijele čokolade pa oblikujte kuglice.
Kuglice uvaljajte u krokant lješnjaka. Krokant nježno utisnite da se bolje primi za kuglicu.
Kuglice od marcipana slažite na veliki lim za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom.
Kuglice pecite otprilike 10-12 minuta na 170°C.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE