Ponedjeljak, 31 ožujka, 2025
13.8 C
Zagreb
Pratite nas:

Ljubitelji marcipana isprobajte kuglice s bijelom čokoladom

Podijeli

Sadržaj članka

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve ljubitelje marcipana i one koji će to postati nakon ovog recepta. Ove divne kuglice s aromom badema, obavijene krokantom od lješnjaka, te slatkim iznenađenjem u unutrašnjosti donosi za vas Slatki svijet.

Sastojci

Smjesa za kuglice

  • 200 g marcipana
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 bjelanjak
  • 30 g suhih brusnica
  • 3 kapi arome gorkog badema

Ostalo

  • bijela čokolada
  • krokant lješnjaka

Priprema

Marcipan razmrvite u zdjelu pa dodajte aromu badema, šećer u prahu i bjelanjak. Smjesu dobro izmiksajte pa umiješajte sitno nasjeckane brusnice ili kandirane trešnje.

Uzimajte komadiće tijesta, u sredinu stavite 1/2 kockice bijele čokolade pa oblikujte kuglice.

Kuglice uvaljajte u krokant lješnjaka. Krokant nježno utisnite da se bolje primi za kuglicu.

Kuglice od marcipana slažite na veliki lim za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom.

Kuglice pecite otprilike 10-12 minuta na 170°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Sadržaj članka

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci