Konačna odluka britanskog suda: Mali Alfie ne smije otputovati u Rim gdje se trebala nastaviti borba za njegov život

Foto: facebook

Roditelji malog Alfieja Evansa izgubili su posljednju bitku za njegov spas: konačnom odlukom britanskog suda dječak ne smije biti prebačen u Rim gdje se trebalo nastaviti njegovo liječenje.

Jednogodišnjem Alfieju to je bila jedina nada za mogućnost nastavka borbe za život, nakon što su ga, temeljem ranije odluke britanskog suda, u ponedjeljak navečer, liječnici bolnice u Liverpoolu isključili s aparata. Na njihovo iznenađenje, Alfie se i dalje nastavio održavati na životu.

Sudac Justice Hayden odbio je molbu da se dječak prebaci u vatikansku bolnicu, no pozvao je liječnike da razmotre njegovo puštanje kući, navodi Mirror.co.uk.

Podsjetimo, liječnički tim vatikanske Bambino Gesu nalazi se u Liverpoolu te je od jutra bio spreman za trenutni transport dječaka. Nisu pomogle ni intervencije ravnateljice vatikanske bolnice, koja je doputovala u Liverpool, niti pozivi pape Franje koji se osobno zauzeo za dječaka. Dječaku je jučer Italija dodijelila talijansko državljanstvo kako bi se omogućilo njegovo trenutno prebacivanje u Rim.

Pred bolnicom u Liverpoolu okupili su se brojni podupiratelji Alfieve obitelji tražeći da se Alfieju dopusti nastavak liječenja u Italiji.

Otac mališana Tom Evans, koji je proteklog tjedna putovao u Rim kako bi zatražio pomoć od pape, jučer je optužio liječnike za “egzekuciju” kada su odlučili bespomoćnog dječaka skinuti s aparata.

Alfie Evans vraćen je na kisik, talijanske liječničke ekipe spremne za polijetanje: Hoće li mu biti dopuštena daljnja borba za život?

Papin tweet

Liječnici su tvrdili da je u “najboljem interesu” Alfieja, koji je u poluvegetativnom stanju nakon što je kao beba obolio od teške bolesti, da bude isključen s aparata. Njegov otac pokrenuo je sudsku borbu kako bi dječak ostao na aparatima za održavanje života.

“Konačno je dozvoljeno da njegova majka spava s njim, njoj je ugodno kad je uz njega”, komentirao je otac Tom razvoj situacije jutros.

Papa je poslao tweet, “Iskreno se nadam da će sve biti urađeno kako bi se sa suosjećanjem pratilo malog Alfie Evansa, i da će se čuti duboka patnja njegovih roditelja.

Molim za Alfieja, njegovu obitelj i sve koji su uključeni”.

Izvor: narod.hr/mirror.co.uk