Što će reći EPP: Orban nastavio s oštrim kritikama na račun Bruxellesa i Sorosa

Foto: fah

Iako je stranka mađarskog premijera suspendirana iz članstva u Europskoj pučkoj stranci u EU parlamentu, Viktor Orban je nastavio s oštrim kritikama na račun Georgea Sorosa i migracijske politike. Podsjetimo, upravo je Orbanovo povezivanje predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera s Georgeom Sorosem i migracijskom politikom bila ‘kap koja je prelila čašu’, zbog koje je Fidesz suspendiran iz EPP-a.

>Plenković napao Orbana jer je objavio plakat sa Sorosem i Junckerom: ‘Mislim da šalje krivu poruku kada su u pitanju migracije’

>Dr. Franjo Tuđman o Georgeu Sorosu 1996.: ‘Soros i njegovi saveznici proširili su krakove kroz naše društvo’

U subotu je mađarski premijer, otvarajući kampanju za EU izbore, predstavio hitne mjere kroz sedam točaka koje bi se trebale donijeti nakon izbora:

“Sumirao sam u 7 točaka, hitne mjere koje moramo poduzeti nakon izbora u Europi, kako bi zaustavili migracije.

Prvo, upravljanje migracijama mora biti oduzeto birokratima u Bruxellesu i vraćeno nacionalnim vladama. Drugo, mora biti jasno naznačeno kako niti jedna zemlja ne smije biti obvezna primati migrante protiv svoje volje. Treće, moramo reći da nikome ne smije biti dopušten ulazak u Europu bez važeće putovnice i važećih dokumenata.

Četvrto, moramo eliminirati migrantske kartice (nap.a, bankovne) i migrantske vize jednim jednostavnim potezom. Peto, ovo je najvažnije, Bruxelles više ne bi trebao davati novac promigrantskim organizacija George Sorosa; umjesto toga trebali bismo kompenzirati cijenu zaštite granica. Šesto, nitko u Europi ne bi trebao biti diskriminiran jer se deklarira kao kršćanin. I konačno, sedmo: oni koji imaju autoritet to činiti, pogotovo u Europskom parlamentu i Europskom Vijeću, trebaju kandidirati za kormilare EU institucija one koji se protive migraciji”, naglasio je mađarski premijer Viktor Orban.

Krajem veljače, hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je mađarski premijer Viktor Orban pogriješio objavom spornog plakata u kojem optužuje Bruxelles i Georgea Sorosa da ugrožavaju sigurnost Mađarske.

Plenković je kazao da je objava plakata bila jako loša odluka. “Ne slažem se s njom, mislim da je pogrešna i da šalje krivu poruku uopće o politici Europske unije kada su u pitanju migracije”.

Nekoliko tjedana nakon toga Orbanova stranka suspendirana je iz Europske pučke stranke te je od njega zatraženo da više ne ponavlja tako oštre kritike na račun Bruxellesa.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr