Viktor Orban: “Mi gradimo kršćansku demokraciju”

Foto: fah

Mađarski premijer, koji je nedavno osvojio treći uzastopni mandat i to sa dvotrećinskim brojem mandata u parlamentu, za radio je izjavio slijedeće: “Mi gradimo kršćansku demokraciju. Klasičnu, staru kršćansku demokraciju u čijem je korijenu europska tradicija, gdje je ljudskost esencijalna i gdje postoji podjela moći”, prenosi Breitbart.

Kako je HINA loše prognozirala ishod mađarskih izbora?

Viktor Orban spomenuo Hrvatsku uz članice Višegradske skupine

“Mi smo spremni obraniti kršćansku kulturu i nećemo dati našu zemlju strancima.”, dodao je Orban govoreći o ustavnom prijedlogu iz 2016. koji ograničava masovne migracije, ali koji nije prošao jer tada njegova Vlada nije imala podršku od dvije trećine.

“Osjećam se odgovornim implementirati ustavni prijedlog sada”, rekao je mađarski premijer.

U ustavnom prijedlogu se između ostaloga navodi, da Mađarska neće prihvatiti niti jednu direktivu EU koja bi radikalno mogla promijeniti etničku sliku države ili ugroziti mađarske granice.

Viktor Orban je rekao da neće podržati ni prijedlog EU proračuna jer objašnjava kako bi on zapravo dodatno pomogao financirati masovne migracije.

Orban spomenuo ‘neslavnog premijera Milanovića’ u govoru o stanju nacije

Dio prijedloga EU proračuna omogućava da Europska komisija ukine financiranje iz EU fondova onim članicama koje ne poštuju “vrijednosti Europske unije”.

Mađarski premijer je još jednom prozvao Georgea Sorosa, milijardera, zagovornika masovnih migracija i multikulturalne Europe.

“Soros ima vojsku skrivenih igrača u Mađarskoj. Želimo im skinuti maske. Želimo pokazati kako migracije nisu problem ljudskih prava već problem nacionalne sigurnosti”, rekao je Viktor Orban.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Breitbart