LIBERTAS – PRINCIP DUBROVNIK

Foto: snimka zaslona

(VIDEO) Plenković o Marakeškom sporazumu: ‘Ne vidim zašto izaziva histeriju i prijepore’

Komentar čitatelja

Želimir Marić – 08.11.2018.

LIBERTAS – PRINCIP DUBROVNIK

Plenkovićeva spika o “pravno neobvezujućem” dokumentu je propagandni dribling. Prisjetimo se, pravno neobvezujuće bilo bi i referiranje na Boga u ustavu Europske unije 2004. godine, odnosno u Lisabonskim ugovorima, a što su tražile kršćanske organizacije. Tada su ljevičari argumentirali da “pravno neobvezujući” iskazi kod sudova i te kako kod donošenja odluka važe kao očitovanje namjere; i tako Božje ime nije našlo mjesto u Europskoj uniji. Sad je priča obrnuta, sad je “neobvezatnost” u službi proturanja stvari koje nemaju podršku u narodu, svojevrsna “interpretativna” navlakuša Plenkovićevih kriptoljevičara.

Plenkovića vidim kao jednog od vodećih totalitarista i antidemokrata među europskim političarima. Genderizam kao nova totalitarna ideologija, te digitalna kontrola kao glavna totalitarna tehnologija, dotukli su ideju europske suradnje koju možemo nazvati – PRINCIP BRISEL.

Suradnju među narodima treba zasnovati na jačanju državnih granica, doslovno na izgradnji zidova. Samo tako očuvani i ojačani subjekti omogućit će plodnu suradnju, istinski dijalog i duhovnu i materijalnu razmjenu, rječju pravi kozmopolitizam i obnovu europskog duha. Nazovimo taj koncept u kojem princip supsidijarnosti mora doći do punog izražaja – PRINCIP DUBROVNIK.

“O lijepa, o draga, o slatka slobodo,
dar u kom sva blaga višnji nam Bog je d’o,
uzroče istini od naše sve slave,
uresu jedini od ove Dubrave,
sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi
ne mogu bit plata tvoj čistoj ljepoti.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Snimka zaslona