Bartulica: Pozdravljam mogućnost da se Penava natječe za predsjednika DP-a

Stjepo Bartulica
Foto: snimka zaslona

Predsjedništvo Domovinskog pokreta jednoglasno je prihvatilo neopozivu ostavku Miroslava Škore na mjesto predsjednika stranke. No, nije sve prošlo bez trzavica. Pokrenut je stegovni postupak protiv Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore i saborske zastupnice, koja je napustila sjednicu Predsjedništva nedugo nakon početka. Stjepo Nikola Bartulica, član Predsjedništva Domovinskog pokreta u središnjem Dnevniku HRT-a je kazao da je lažna vijest da se Vučemilović izbacuje iz stranke.

“Nitko to ne želi niti namjerava. Međutim, rekao bih da je način djelovanja naše kolegice zadnjih dana je kontraproduktivan i štetan. Mi smo imali danas raspravu, ne bih rekao da je bila burna. Žao mi je što je napustila sjednicu, mislim da je to bila kriva odluka. Mogla je govoriti u slobodi što je htjela, za to postoji mjesto, a mislim da je to na stranačkim tijelima. Ako nastavi na ovaj način s objavama na Facebooku, to ide u smjeru da će sama sebe isključiti jer postaje nemoguće surađivati.”

Je li Miroslav Škoro bio primoran otići zbog financijskih malverzacija u samoj stranci i može li na to pitanje odgovoriti samo s da ili ne, odgovara – “to je komplicirana situacija”.

“Što se tiče ostavke, svi smo zatečeni, nije zavidna situacija. On je sam iznio razloge zašto je otišao, ne bih ulazio dublje u to. Mi smo danas saznali aktualno stanje u stranci u vezi nekih stvari. Ja nisam financijski stručnjak niti mogu reći, osim da financijsko stanje nije najbolje. Rekao bih da situacija nije bila najbolja i mnogi su bili iznenađeni. Morat ćemo se konsolidirati.”

>Spajić: Ako je DP jedini problem u Hrvatskoj, onda je država bez problema

Zašto Škoro nije pozvan na sjednicu kaže kako je stvorena fama, te da je gospodin Radić javno uputio poziv da gospodin Škoro može doći, nitko nema ništa protiv, očito on, ističe, nije želio sudjelovati.

“Očito nije imao potrebu sudjelovati. Ja sam uvijek za to da se stvari raščiste do kraja i mislim da je moglo biti drugačije, ali moramo ići dalje.”

Koliko su daleko odmakli pregovori s gospodinom Ivanom Penavom kaže da je vrlo rano o tome govoriti, ne bi spekulirao tko će biti izabran za novog predsjednika Domovinskog pokreta.

“Mi već imamo članova koji bi bili kvalitetni kanditati. Ja sam gospodina Penavu dobro upoznao kroz rad u Saboru. On je jedan marljiv i pouzdan čovjek, pobijedio je opet na izborima u Vukovaru i njegov eventualni angažman bi svakako dobro došao. Pozdravljam tu mogućnost da se on uključi i da se natječe za tu poziciju”, rekao je.

Postoji li mogućnost za eventualnu suradnju s HDZ-om kaže da je u politici naučio nikad ne isključiti neku mogućnost.

“Mi ćemo i dalje zastupati svoje stavove. Puno toga ovisi i o HDZ-u, po meni ta stranka je otišla prilično lijevo, pa je sad centristička stranka. Mi smo razboriti ljudi. Tamo gdje je moguće surađivati pa i sada na lokalnim sredinama, pokušat ćemo surađivati za dobrobit Hrvatske.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/HRT