Bodogradilište Lamjana: stečajni upravitelj podijelio otkaze i poručio radnicima da im posao ionako ne treba

Šestero radnika kaljskog brodogradilišta Nauta Lamjana dobilo je otkaze, a ostalih 30-tak radnika se s njima solidariziralo i ne želi raditi, iako im je stečajni upravitelj Alein Khan, kako je sam rekao, najavio da će im produljiti ugovore o radu, od čega je odustao.

Khan je jutros potvrdio da su ugovori istekli za četvero čuvara i dvije službenice te da je jutros mislio 36 radnika pozvati na produljenje ugovora, no od toga je, kaže, odustao zbog njihove reakcije, te će ih pozvati 15 ili 20.

“A ovi neka se vrate svojim apartmanima, maslinama i tako dalje. Oni su svi manje-više imućni i jednostavno se ponašaju kako se jedan radnik ne bi smio ponašati”, kazao je Khan.

Radnicima Lamjana nisu toliko potrebni tih 2 do 3 tisuće kuna

Upitan nije li ipak malo pretjerano reći da su radnici Nauta Lamjane imućni, odgovorio je da relativno jesu.

“Ne kažem da su baš bogataši, ali da osim njih možda dvoje, troje svi oni imaju kod kuće koji apartman i poljoprivredu, te nisu toliko potrebiti za tih 2 do 3 tisuće kuna”, rekao je Khan.

Istaknuo je kako u brodogradilištu objektivno ima posla za 15 do 20 radnika, ali da je im je išao na ruku i želio pozvati sve radnike u proizvodnji.

“Međutim, oni su to odbili. Da su jutros ušli, radilo bi njih 36-ero, a ovako im više neće biti produženi ugovori”, poručio je.

Khan je istaknuo da to nije kazna, već realnost te ako ne žele raditi, postoji puno drugih radnika koji su nekada radili i koji žele raditi.

„Oni su puno manje obijesni od ovih i ti će dobiti posao”, zaključio je stečajni upravitelj.

Košta: Khan će ostvariti ono što je naumio – likvidacija firme od 1. lipnja

Sindikalni povjerenik Mario Košta, koji je odmah po dolasku Khana u brodogradilište dobio otkaz, potvrdio je da jutros radnici nisu radili jer za šestero njihovih kolega nisu produljeni ugovori o radu.

“Ja sam izvan škvera, vodim pravnu bitku i ništa ne uvjetujem ljudima. Rekao sam im da rade po svojoj savjesti. A oni su očito svjesni da će sljedeći tjedan biti još pet ljudi manje i tako dalje, te da će Khan ostvariti ono što je naumio, a to je likvidacija firme od 1. lipnja”, rekao je Košta.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: FAH