Ćorić tvrdi da Slavica nije izabrana za ravnateljicu NP Krka jer je imala iskaznice HDZ-a i HNS-a

Foto: fah

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u srijedu da Nella Slavica neupitno ostaje ravnateljicom NP Krka jer na tu poziciju nije došla zbog broja iskaznica koje posjeduje već zbog svojih referenci i programa te konačnog dojma koji je ostavila na razgovoru za tu poziciju, a imat će njegovo povjerenje dokle god bude dobro radila svoj posao.

Nella Slavica, nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka, koja je prije tog posla bila na funkciji ravnateljice Studentskog centra u Šibeniku, istodobno je bila članica HNS-a i HDZ-a, objavio je u utorak Večernji list.

Prema informacijama Večernjeg lista, Nella Slavica se u HNS učlanila 2003. godine, a u HDZ 13. travnja 2007. Iz HNS-a se Slavica iščlanila 15. veljače 2019., odnosno sedam dana nakon što ju je Ćorić imenovao za novu ravnateljicu NP Krka.

“Gospođa Slavica nije na čelo NP Krka došla zbog jedne ili dvije iskaznice, koliko god, već zbog svojih referenci i programa te konačnog dojma koji je ostavila na razgovoru za tu poziciju”, kazao je Ćorić novinarima pred Banskim dvorima.

Upitan kako je moguće da je imala dvije iskaznica, a poznato je da u HDZ-u to baš i ne dopuštaju, Ćorić je rekao da, koliko zna, Slavica je tu mogućnost negirala.

“No, da je i to slučaj, da je riječ i o tri iskaznice, u natječaju to nije bila propozicija niti će to ikada biti u bilo kojem natječaju za ravnatelja nacionalnog parka, niti će to biti bitno kod izbora. Njezina stranačka pripadnost kao niti pripadnost drugih ravnatelja nacionalnih parkova, a u ovom trenutku ih ima iz različitih stranaka, nije mjerilo ulaska na čelnu poziciju nacionalnog parka i dok sam ja na mjestu ministra, to neće biti tako”, ustvrdio je.

Upitan hoće li zamoliti Slavicu da se povuče iz HDZ-a odgovorio je kako se to pitanje može postaviti nekome od stranačkih dužnosnika.

Hrvatska braniteljica i jedina doktorica znanosti među kandidatima nije izabrana

Podsjetimo, Ljiljana Zmijanović, jedina doktorica znanosti među šestero kandidata, koja je ujedno i nezaposlena braniteljica, nije dobila mjesto ravnateljice, što je izazvala negodovanje i sumnju u transparentnost natječaja. Odlukom ministra Ćorića izabrana je Slavica, koja je kako se ispostavilo, bila istovremeno članica dviju stranaka, a koje su danas koaliraju u Vladi.

“Zaista sam očekivala da će odabir biti proveden prema kriterijima izvrsnosti. Po zvanju sam doktorica društvenih znanosti i menadžer i to upravo iz područja upravljanja zaštićenim područjima; znači autoritet za to područje u praksi i znanstvenoj zajednici. Doktorska disertacija je naziva “Održivo integralno upravljanje zaštićenim područjima”, a magistarski rad “Integracija kulturne baštine u turističku ponudu Nacionalnog parka Krka”.

Mojih je znanstvenih radova objavljenih 15, koji su recenzirani od najmanje 25 eminentnih doktora znanosti iz zemlje i inozemstva, a to sve zna i stručno povjerenstvo koje je provodilo postupak javnog natječaja, svi su podaci javno dostupni i priloženi u natječajnoj dokumentaciji”, istaknula je Zmijanović za narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr