Dr. Natalija Kanački: Sučeljavanje – Gospodin vs. (ne)gospodin

Foto: fah

Jučer smo na RTL-u u svega 30-ak minuta imali prilike pogledati jedino sučeljavanje za izbor predsjednika HDZ-a između sadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i njegova protukandidata Mire Kovača. Od svih tema koje zaista zanimaju građane dobili smo samo potrošene teme i brojna neodgovorena pitanja. Ono po čemu ćemo zapamtiti ovo sučeljavanje su dvije stvari:

1. Neotvaranje važnih tema kao što je migrantska kriza, demografija, obrazovanje, rješavanje pitanja nestalih u Domovinskom ratu, euro i brojna druga.

2. Izuzetna bahatost, hvalisanje i dociranje sadašnjeg premijera.

Tko ima uši neka čuje. Stara i mudra Biblijska poslovica za koju izgleda premijer nije čuo jer nije dobro čuo što su ga točno pitali tijekom emisije pa nije odgovarao na postavljana pitanja, no mi smo dobro čuli što nam je premijer jučer poručio. Jer, on se jučer nije obraćao samo članovima HDZ-a nego svima nama.

Tako nam je ponovo objasnio da većina građana ne razumije kako je suradnja HDZ-a, HNS-a i ostalih žetončića normalna, kako je normalno da kao predsjednik HDZ-a nije preuzeo odgovornost za izgubljene europarlamentarne i predsjedničke izbore, kako je normalno što je ratificirao Istanbulsku konvenciju te da je normalno da neće blizu vrha stranke pustiti Kovača i ostale ako izgube – jer eto, usudili su mu se usprotiviti. Normalno je i da ne odgovori voditeljici da li će koalirati s SDP-om ako pobijedi… Dok je Kovač pozivao na suradnju, Plenković je pozivao na marginalizaciju neistomišljenika… No, usprkos svemu on je najdemokratičniji, najdemokršćanskiji, najsuradljiviji, i najsposobniji premijer kojeg smo ikada imali – po svojoj vlastitoj procjeni!

Nama iz referendumske inicijative Narod odlučuje Plenković je ponovno objasnio kako jednostavno nismo prikupili dovoljno potpisa (iako ih je bilo više od 405.000, najmanje 30.000 više od potrebnih). Dakle, za njega je sve bilo demokratski i transparentno, posebno brojanje glasova – no mi se dobro sjećamo da su nam i Kušćević i Plenković UKRALI REFERENDUM! Vjerojatno tako jednako demokratski i transparentno vodi HDZ kao što je postupao s našom referendumskom inicijativom.

Plenković je emisiju završio u stilu velikog (ne)gospodina – voditeljica završava emisiju i zahvaljuje kandidatima, Kovač pristojno pozdravlja gledatelje i voditeljicu, a premijer Plenković nastavlja pričati, objašnjavati, pričati, objašnjavati…. bez pozdrava… Jer njega eto, niti voditeljica ne smije odjaviti iz emisije – ako to on ne dopusti!

Na kraju dana ćemo saznati kako su sučeljavanje gospodin vs. (ne)gospodin protumačili članovi HDZ-a. Radi Hrvatske, nadam se da su dobro vidjeli i dobro čuli.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr