Dr. Nogalo: ‘Bandić želi kontrolirati gradske bolnice umjesto Ministarstva zdravstva’

Foto: fah

Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak bio je gost večerašnjeg Dnevnika N1 televizije.

Prvo se osvrnuo na svoju smjenu te je rekao kako smatra da je ona bila nezakonita.

“Uvodno bi trebalo reći nešto o Dječjoj bolnici Srebrenjak. Ovo što je rekao gradonačelnik, slažem s njim. Svatko je zamjenjiv – i grdonačelnik i Nogalo, ali zamjenjiv po zakonu, a ne protuzakonito.”

Stavljenić Rukavina odgovorila Nogalu vezano za otvaranje tvrtke: ‘Radi se o insinuaciji, mogu raditi jedino na gradnji kućice za pse’

(VIDEO) Dr. Nogalo prozvao Stavljenić-Rukavinu za nezakonite namjere oko projekta teškog 441 milijun kuna: ‘Otvorila je tvrtku koja mi je na određeni način pokušala nametnuti niske standarde gradnje’

(VIDEO) Je li u pozadini smjene Bore Nogala borba oko projekta vrijednog gotovo 60 milijuna eura?

“Sve ovo što se dogodilo, kod moje smjene, dogodilo se protuzakonito. Dakle, 1.1. ove godine donesen je Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je donio određena druga pravila nego što su to prije bila. Moja smjena se dogodila po starom statutu, po starom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.”

Istaknuo je kako je bolnica jako napredovala pod njim te kako kreće u pravnu bitku.

“Ovih dana sam bio s odvjetnicima. Iz aviona se vidi koliko je to protuzakonito, koliko je to jedna bahata i beskrupulozna igra. Nikad niti jedna bolnica u povijesti Hrvatske nije ovoliko napredovala kao Srebrnjak”, istaknuo je.

Na pitanje kako ministar Kujundžić gleda na njegovu smjenu, Nogalo je rekao sljedeće:

“Ja mislim da je on pod jednim političkim pritiskom. Dakle, radi se o jednim koalicijskim zahtjevima, vezano i uz Blato i uz Imunološki zavod. Ovo je nekako palo u drugu zonu. Međutim, jedini ovaj projekt ima novac, ovaj projekt košta 0 kuna, on će hrvatskoj djeci donijeti najmodernije operacijske sale, dijagnostičku tehnologiju, rehabilitacijeske bazene.”

“U ponedjeljak je izvanredna skupština grada Zagreba. Što očekujete da bi se tamo moglo dogoditi? Nije tamo samo statut Srebrnjaka na rasporedu, nego brojnih zdravstvenih ustanova u Zagrebu.” – pitao je voditelj.

“Mi smo pokrenuli lavinu. Mi smo javnosti, a javnost je shvatila, nezakonitosti. I sada kada su svi shvatili da je ta nezakonitost prisutna, sad se odjednom nabrzaka slažu telefonske sjednice za statute.” – rekao je Nogalo i naglasio:

“Cilj je centralizacija, cilj je kontrola svih financijskih procesa, cilj je nadzor i u pozitivnom i u negativnom smislu. Tako da ja mislim da – sama kreativnost – da smo mi bili u nekom holdingu, mi nikad ne bismo iznjedrili ovaj projekt.”

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hr.n1info.com