Stavljenić Rukavina odgovorila Nogalu vezano za otvaranje tvrtke: ‘Radi se o insinuaciji, mogu raditi jedino na gradnji kućice za pse’

Na fotografiji Ana Stavljenić Rukavina. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Afera vezana za smjenu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak doc. Bore Nogala ne stišava se. Iz bolnice se iznosi hrpa dokumenata, kako kažu zaposlenici, očito da bi se negdje drugdje analizirali.

Gradski ured za nabavu trebao bi uskoro raspisati natječaj za tvrtku koja bi vodila projekt Dječjeg centra kompetencije u translacijskoj medicini (CCTM) težak 60 milijuna eura. Vodstvo bolnice s Gradom Zagrebom zbog toga se i našlo u sukobu jer je Gradski ured pokušao sniziti kriterije te nabave. Smijenjeni doc. Nogalo izrazio je u nekoliko navrata sumnju da interes za ovaj posao možda ima i predsjednica Upravnog vijeća DB-a Srebrnjak, prof. Ana Stavljenić Rukavina.

> (VIDEO) Dr. Nogalo prozvao Stavljenić-Rukavinu za nezakonite namjere oko projekta teškog 441 milijun kuna: ‘Otvorila je tvrtku koja mi je na neki način pokušala nametnuti niske standarde gradnje’

“Profesorica Stavljenić nedavno je otvorila tvrtku za konzultacije i savjetovanje, ali ja sam joj dao do znanja da će konzultanti, tvrtka ili osoba koja će voditi sam projekt morati imati referencije iza sebe. Naravno da se to prof. Stavljenić nije svidjelo”, izjavio je doc. Nogalo u razgovoru za Novu TV.

Uvidom u Poslovna.hr vidljivo je da je prof. Stavljenić Rukavina 2019. doista osnovala Diagnosis centar, obrt za usluge, postavši time vlasnica obrta registriranog za obrazovanje i poučavanje, organizaciju sastanaka i poslovnih sajmova, savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem te ostale stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti.

“Riječ je o totalnoj insinuaciji. Svatko tko zna moju profesionalnu karijeru može se nasmijati na to. Ako išta mogu raditi vezano za gradnju, to je eventualno gradnja pseće kućice”, odbacuje za Večernji list prof. Stavljenić Rukavina sumnje da bi njezin obrt mogao dobiti projekt CCTM-a.

Prethodno je 2005. osnovala na svojoj adresi istoimeni d. o. o. za savjetovanje u povezivanju pacijenata i liječnika, komuniciranje pacijenata s liječnikom putem telefonskog pozivnog centra te različita savjetovanja, organizaciju, zastupanje stranih tvrtki i trgovinu, no ta tvrtka više ne funkcionira, tvrdi prof. Stavljenić Rukavina.

Nekadašnju ministricu povezuje se i s Centrom za promicanje europskih standarda u zdravstvu EUSUZ. Na stranici tog centra piše da na području Zagreba vode projekt Zaželi koji se s devet milijuna kuna financira iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektu koji teže zapošljive žene angažira na poslovima gerontodomaćica koje skrbe o starijim osobama koje žive same.

Inače, Upravno vijeće bolnice Srebrnjak u četvrtak je elektroničkom sjednicom po hitnom postupku donijelo Statut, koji su trebali imati otprije i čije nepostojanje dovodi u pitanje odluke UV-a pa tako i smjenu doc. Nogala.

“A koliko je Grad bolnici partner na projektu CCTM-a, govori i to da UV već dvije godine ne odobrava da primimo nijednog od 26 specijalizanata za koje smo dobili odobrenje ministra, a vezano za projekt CCTM”, ističe prof. Davor Plavec, pomoćnik ravnatelja Srebrnjaka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list