Dr. Vukušić o aferi Zambija i poplavi zahtjeva za tzv. promjenom spola

vukušić
Montaža: Narod.hr, izvor: Facebook, snimka zaslona, iStock

Zagrebački psihijatar dr. Herman Vukušić koji je ranije za Narod.hr progovorio o poplavi dijagnoza tzv. rodne disforije i eksplozije zahtjeva za tzv. promjenom spola kod maloljetnika u Hrvatskoj, na Facebooku se osvrnuo na aferu Zambija u kojoj je jedna od glavnih protagonistica Noah Kraljević, član stranke Možemo, žena koja je “promijenila spol”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukušićevu objavu prenosimo u cijelosti.

”Iz do sada javnosti dostupnih informacija o ‘Aferi Zambija’ u kojoj su, među ostalima, prije više tjedana u toj afričkoj državi pritvoreni dužnosnici stranke Možemo! i osobe bliske njihovom koalicijskom partneru Novoj ljevici zbog možebitne trgovine djecom, saznajemo da se jedno od te djece, dječačić u dobi od tri godine zove Jean-Val, a Val mu je kao ime dano od nesuđenih posvojitelja, Dalije Pintarić alias Noe Kraljevića i Ivone Kraljević.

>Dr. Vukušić o transrodnoj ideologiji: U Hrvatskoj vlada određeni zavjet šutnje

Nakon očite zavjere šutnje mainstream medija na ovu temu neki nezavisni portali počeli su postavljati prava pitanja nadležnim institucijama o tome kako je moguće da se djeca usvajaju iz strane države, a da Ministarstvo unutarnjih poslova izdaje putovnice za djecu za koju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ne zna da su usvojena ?????

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Dr. Vukušić: ‘Epidemija rodne disforije uvelike je potaknuta promicanjem suludih ideja rodne ideologije’

Kako je moguće da su od četiri para samo dva registrirana u Registru potencijalnih posvojitelja?

>Dr. sc. Pleić, dr. Vukušić i Periš o rodnoj ideologiji: Ima li zahtjeva za promjenu spola u našim školama?

Naravno, odmah po otvaranju ovih ‘vrućih’ tema proradila je tvornica službenog narativa u vidu medija bliskih političkim opcijama spomenutim na početku ove objave, a koji tvrde da su ova dječica posvajanjem ustvari “spašena” siromaštva i života u bijedi.

To je vjerojatno i istina za oko 180 parova koji su, prema ovih dana objavljenim podacima, proteklih godina nemogućnost ostvarivanja roditeljske ljubavi riješili usvajanjem djece iz Konga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Afera Zambija: MUP izdaje putovnice za djecu iz DR Konga, a Ministarstvo obitelji ne zna da su ta djeca posvojena
>Zašto mediji šute da je u Zambiji zbog sumnje na trgovinu ljudima uhićena Noah Kraljević, vijećnica Možemo?

Međutim, je li tome uvijek tako možemo pokušati razmotriti na slučaju malog Jean-Vala, čiji je nesuđeni otac, Noah Kraljević, transrodni muškarac koji (premda rođen s biološkim potencijalom da bude majka i još uvijek pripadajućim ženskim spolnim organom) sam za sebe 2014. godine kaže sljedeće:

‘Operativna promjena ženskog u muško spolovilo vrlo je složena, zahtjevna i s neizvjesnim učinkom.

>Iz DR Kongo u Hrvatsku je posvojeno 180 djece, a Ministarstvo o njima ništa ne zna

Kad sam o tome pričao sa psihijatrom, pitao me jesam li ja ovako zadovoljan i funkcioniram li u seksualnom smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sam odgovorio potvrdno, složio se da onda nema stvarne potrebe za operacijom…
Ja sam muškarac i želim biti otac, a ne majka. Imam silnu želju za roditeljstvom i nastojat ću ga ostvariti – kao otac’.

Ne morate biti psihijatar, liječnik, niti psiholog a da nakon svega ovoga ne postavite pitanje: radi li se u slučaju Noe Kraljevića o istinskom roditeljskom instinktu i ljubavi prema djeci ili rješavanju njegove osobne frustracije uzrokovane dugogodišnjim stresom rodne disforije, života u spolu koji ti je ‘krivo određen pri rođenju’?

Odgovor na to pitanje trebali bi znati stručnjaci koji su Noi Kraljeviću potpisali posjedovanje adekvatnih roditeljskih kompetencija, a koje su preduvjet za sam početak postupka posvajanja i ishođenja potrebne dokumentacije.

No, problem je u tome što ako ti stručnjaci dolaze iz krugova koji su ideološki i svjetonazorski bliski Kraljeviću i njegovom životnom stilu, te su samim time u očitom sukobu interesa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, netom prije izbijanja ove afere na psihijatre u Hrvatskoj počeo se vršiti pritisak (da ne kažem ucjena) od strane krnje ‘Liste stručnjaka’ za medicinsko-psihološki rad s transrodnim osobama da liječnici u svojoj budućoj praksi primjenjuju standarde koji do danas nisu priznati od NITI JEDNE STRUČNE hrvatske medicinske udruge, a propisuju snižavanje dobne granice u tranziciji spola kod djece, uključivo s dokazano štetnom hormonalnom blokadom puberteta i kirurškim operacijama.

Također, po spomenutim ‘standardima’ preporučljiva je što ranija uporaba steznika grudi i spolovila u djece, a ‘eunuh’ je službeno priznati rodni identitet, proistekao iz nekadašnjeg duševnog poremećaja o kastracijskoj fantaziji…

Spomenuta ‘Lista stručnjaka’ imenovana je 2015. godine pred sam kraj mandata Milanovićeve vlade, a prema nekim do sada objavljenim podacima kriteriji ulaska na Listu su se (čast izuzecima koji su u međuvremenu s iste sami izašli!) krojili ne po stručnim, već poglavito aktivističko-obiteljskim obrascima…

Na koncu, sigurno je da bi život malog Jean Vala u Hrvatskoj bio materijalno ugodniji, ali pitanje s početka teksta ostaje: bi li posvajanjem on bio spašen ili bi kulturološki stresovi prilagodbe i vršnjačka propitkivanja javno deklariranog životnog stila njegovih roditelja na tom djetetu u konačnici ostavila posljedice gore od siromaštva?”, piše Vukušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.