Država putem leasinga nabavlja 1581 vozilo i za to će potrošiti 271,156.904 milijuna kuna

Država u najam putem operativnog leasinga uzima 1581 vozilo, objavio je ovaj tjedan Državni ured za središnju javnu nabavu. Prema okvirnom sporazumu javnog natječaja iz ožujka 2013., u idućih pet godina za te automobile iz državnog će se proračuna potrošiti 271,156.904 milijuna kuna, prenosi vecernji.hr.

Najviše vozila će dobiti MUP (1009 vozila) koji u ožujku vraća 479 auta u najam uzetih 2010. godine

Gotovo sva ministarstva nabavljaju po jedan, a Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade čak devet Audija A6 3,0 TDI quattro S-tronic, piše vecernji.hr.

Iz Vlade RH priopćeno je, u povodu upita redakcija o nabavci automobila, da se radi prošlogodišnjoj javnoj nabavi radi obnove voznog parka u kojoj su ostvarene uštede u odnosu na prethodnu javnu nabavu.  Radi se o staroj javnoj nabavi od 14. ožujka prošle godine, za koju je počela sukcesivna isporuka i realizirat će se u sljedećih nekoliko mjeseci. Ukupan broj vozila obuhvaćen ovim isporukama je 1581 od čega se 1328 odnosi na osobna vozila a ostatak od 253 na dostavna i laka dostavna vozila i kombi vozila – npr “marice” za MUP, vozila za prijevoz pasa i slično, kaže se u priopćenju.

Navode kako je riječ o obnovi dosadašnjeg voznog parka, dok su pojedina povećanja rezultat potreba novih ustrojstvenih jedinca, primjerice 29 vozila predstavljaju povećanje voznog parka sukladno iskazanim potrebama Ureda za probaciju Ministarstva pravosuđa, inspekcijskih službi i novoosnovanih državnih tijela.

Tvrde kako su u ovom  postupku ostvarene i uštede u odnosu na prethodnu javnu nabavu koju je također proveo Državni ured za središnju javnu nabavu (2010. godine). Tako je primjerice za 690 vozila nabavljenih za potrebe MUP-a postignuta ušteda od 2,1 milijun eura, a radi se o vozilima koja će biti isporučena s dodatnom vrijednosti koja obuhvaća komunikacijsku opremu, dodatna jamstva na tu opremu, ali i gdje je ponuđeno vozilo poboljšanih karakteristika i dimenzija (novi modeli).

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: vecernji.hr/hina
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr